Mijn naam is Paulien van Wieringen-Koot, getrouwd en moeder van 2 kinderen (2008 en 2010).

Na de 4-jarige opleiding Fysiotherapie (2003) wist ik direct al dat ik mij verder wilde specialiseren in het behandelen van kinderen.

Ik ben in 2004 gaan werken bij een praktijk in Amstelveen en tegelijkertijd gestart met de 3-jarige opleiding Kinderfysiotherapie, welke ik in 2007 heb afgerond. In de tussentijd heb ik de Kinderfysiotherapie opgezet & vormgegeven in de praktijk, omdat deze specialisatie nog niet aanwezig was.

Na 14 jaar in Amstelveen gewerkt te hebben, ben ik in september 2018 vol enthousiasme mijn eigen praktijk begonnen: Kinderfysio Abcoude. Op een plek waar ik zelf ben opgegroeid en nog steeds met veel plezier woon.

Ik vind het leuk om in de belevingswereld van het kind te kruipen en pas mijn behandeling hier zoveel mogelijk op aan. Ik probeer het kind zich zoveel mogelijk op zijn gemak te laten voelen, zodat er een veilige situatie ontstaat waarin geoefend én plezier gemaakt kan worden. Daarnaast vind ik een goed contact met ouders en eventueel andere betrokkenen belangrijk, zodat ik hen zoveel mogelijk kan informeren & adviseren met betrekking tot de ontwikkeling van het kind.

Gevolgde aanvullende cursussen/opleiding:
– Asymmetrische zuigeling/plagiocephalometrie (schedelmeting)
– Schrijfproblemen
– Zintuiglijke prikkelverwerking
– Kinderfysiotherapie bij syndroom van Down
– Babymassage
– Hoofdpijnklachten bij kinderen
– Sportblessures bij kinderen

Mijn naam is Laura Florissen. Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie aan Avans Hogeschool in Breda in 2012, voltooide ik in 2016 mijn masteropleiding tot kinderfysiotherapeut.

Sinds 2014 ben ik werkzaam in een praktijk in Amsterdam, en vanaf juni 2024 versterk ik met veel enthousiasme de praktijk van Paulien in Abcoude.

Wat mij zo aanspreekt in kinderfysiotherapie is de veerkracht van kinderen en hun vermogen om te groeien en te ontwikkelen, zelfs in uitdagende situaties. Als moeder van twee kinderen begrijp ik de unieke band tussen ouder en kind en het belang van een zorgzame en op maat gemaakte benadering van elk kind.

Mijn doel is om niet alleen de fysieke gezondheid van het kind te verbeteren, maar ook hun welzijn en zelfvertrouwen te bevorderen. Met mijn rustige, vrolijke en liefdevolle benadering wil ik elk kind helpen zich veilig en gesteund te voelen tijdens de therapie en hen aanmoedigen om hun unieke talenten en krachten te ontdekken en te ontwikkelen.

Gevolgde aanvullende cursussen/opleidingen:
– Asymmetrische zuigeling/plagiocephalometrie
– Onrustige baby’s/excessief huilen
– Sensorische informatieverwerking
– Ademhaling- en spanningsproblematiek
– Schrijfproblematiek